- Cine este Crin Antonescu?
- Acord între PSD, PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale
- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
Camerata Regală & Anna Tifu – concert la Ateneul Român
Camerata Regală continuă celebarea celor zece ani de existență cu o invitată cu totul specială, Anna Tifu. Câștigătoare a Concursului Internațional George Enescu și a multor altor premii, Anna Tifu este o prezență fermecătoare și impresionează atât prin excelența cu care își desfășoară activitatea cât și prin șarmul personal. Cântă în prezent pe o vioară Antonio Stradivari „Maréchal Berthier” ex Napoleon (1716), împrumutată de la Associazione Canale din Milano. Concertul va avea loc în data de 7 aprilie 2019, ora 19.00, la Ateneul Român.
Camerata Regală va concerta de această dată fără dirijor, iar în programul concertului veți putea regăsi următoarele lucrări: G. Holst – Suita Sf. Paul, T. A. Vitali – Chaconne, P.de Sarasate – Suita Carmen și de P. I. Ceaikovski – Serenada pentru orchestra de coarde.
***
Despre Anna Tifu
Câștigătoare a concursului „George Enescu” din 2007, Anna Tifu este considerată una dintre cele mai importante violoniste ale generației sale.
Născută la Cagliari (Italia), a început să cânte la vioară la vârsta de șase ani, sub îndrumarea tatălui ei, iar la vârsta de 17 ani, Anna a fost acceptată la Institutul de muzică Curtis din Philadelphia, unde a studiat cu Aaron Rosand, Shmuel Ashkenazy și Pamela Frank. Mai târziu, a primit o bursă de la Academia Internațională de Muzică din Cagliari pentru a studia la Paris, unde a primit „Diplome Superieur de Concertist l’Ecole Normale”.
Anna Tifu a concertat alături de cele mai mari orchestre și ansambluri din lume și a lucrat cu dirijori precum Yuri Temirkanov, Gustavo Dudamel, Diego Matheuz, David Afkham, Juraj Valcuha, John Axelrod, Christoph Poppen, Justus Frantz, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Sergiu Commissiona, Lü Jia, Giampaolo Bisanti, Julian Kovatchev, Hubert Soudant, Gèrard Korsten, Gabor Ötvös. A urcat pe cele mai cunoscute scene din lume: Scala di Milano, Auditorium Parco della Musica di Roma, Sala Mare a Sankt Petersburgului, Konzerthaus din Dortmund, Konzerthaus Berlin, Beethoven-Saal Stuttgart, Ateneul Român din București, Grădina Madison Square din New York, Centrul Staples din Los Angeles, Sala Simòn Bòlivar din Caracas.
Despre Camerata Regală
Începând cu anul 2012 Camerata Regală a desfășurat în fiecare an o mini stagiune de concerte la Ateneul Român, denumită inițial Royal Sound, apoi Mari Soliști, Mari Dirijori, iar începând cu anul 2014 devine Stagiunea Regală, proiectul emblematic al orchestrei.
De asemenea, Camerata Regală a participat la numeroase festivaluri, desfășurate atât în țară cât și în străinătate: Festivalul Internațional G. Enescu – Bucuresti, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Eurorchestras – Polonia, Festivalul de la Rolandseck – Germania, Music Gardens Festival – Polonia. Pe plan educațional, Camerata Regală, desfășoară unul dintre proiectele de mare success, Camerata Regală si Micii Muzicieni, proiect realizat pentru prima oară în România în anul 2018 și care a presupus realizarea unui masterclass de orchestră, cu orchestra mixtă de instrumentiști profesioniști și tineri interpreți, adresat la nivel național, elevilor și tinerilor muzicieni.
Camerata Regală este decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate, fiind alături de Casa Regală a României la Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Alteței Sale Regale Principele Radu al României, de Învestirea cu Titlul de Alteță Regală a Principelui Nicolae al României, Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai, Ceremonia Decorației Regale “Nihil Sine Deo”, Aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta.
Camerata Regală a fost distinsă cu Premiul Musica Viva de către Forumul Cultural Român.